Vad är italiensk inredning?

Första inlägget! Jag tänkte att det skulle få berätta om min syn på inredning, svensk och italiensk, och vad som skiljer dom åt 🙂

Frågan om vad som är italiensk inredning är ungefär lika enkel att svara på som vad som är svensk inredning. Det kan ju helt enkelt vara flera olika saker, som inte nödvändigtvis har något gemensamt, i alla fall inte vid ett första ögonkast. Rustik lantlig och modern stilren inredning kan ju inte sägas ha så värst mycket gemensamt men brukar ändå ofta framhållas som exempel på svensk inredning. Givetvis är det då på samma sätt i Italien, och egentligen bör man därför klargöra vilken sorts italiensk inredning man talar om. Lantlig italiensk inredning, exempelvis. Hur ser den ut jämfört med svensk lantlig inredning?
sovrummet
Men om man ska försöka sammanfatta italiensk inredningsstil på något sätt så kan man säga att den kännetecknas av mörkare och dovare färger än svensk inredningsstil. Svensk inredning kan ofta sägas vara besatt av ljus, ju ljusare desto bättre. Det är i och för sig inte så konstigt, med tanke på hur extremt mörkt det blir här uppe under vinterhalvåret; i Italien är ju ljuset mer jämnt spritt över året. Annars kan sägas att skillnaderna mellan lantligt och modernt har en del gemensamt med de svenska motsvarigheterna: mer naturmaterial i lantliga inredningar, exempelvis. Dessutom kännetecknas italiensk inredning också ofta av enkelhet, vilket även modern svensk inredning i mångt och mycket gör. Ändå så är skillnaderna stora.

Italiensk inredning kan också sägas kännetecknas av att köket är lite av hemmets medelpunkt, mer så än i Sverige. Italiensk matlagning är ju i absolut världsklass, och det samma kan då sägas om de italienska köken. Inbjudande, mysiga och trevliga att vistas i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *