Om SDGM

Du har hittat till Sweden Design Goes Milan och vi hälsar dig varmt välkommen hit!

Vi i det här fallet är jag, Alexandra, och min italienske pojkvän Philippe. Eftersom bloggen är på svenska är det av naturliga skäl jag som skriver, men Philippe finns med på ett hörn då vi delar samma intresse: design, inredning och möbler! Vi bor tillsammans i ett hus i Milano men har också en lägenhet i Stockholm som vi bor i några månader om året. I den här bloggen skriver vi om design, inredning och möbler med anknytning till både Sverige och Italien.
sovrummet
Vad är det då som är så lockande med design och inredning? Jag är utbildad inredningsarkitekt och har haft intresset sedan barnsben. Redan som liten ville jag gärna möblera om och köpa nya möbler, och jag har alltid haft ett öga för form. Philippe arbetar i sin fars familjeföretag som tillverkar möbler och är även han uppvuxen med design och inredning. Även jag arbetar nu i företaget och har rollen som designer. Philippe arbetar med själva tillverkningen.

Vi har med andra ord vårt intresse i blodet, och vi möttes faktiskt till och med under en inredningsmässa här i Milano där Philippe stod i en monter och visade upp företagets möbler. Jag föll handlöst – både för möblerna och för Philippe! Jag hade egentligen bara tänkt stanna i Milano i några dagar, men istället blev det tre veckor och efter det åkte jag i princip bara hem och hämtade det jag behövde för att bo i här. Ganska snart efter det köpte vi vårt hus tillsammans.

Som ni förstår var det kärlek vid första ögonkastet, och kärleken är lika stark idag. Det är nu fyra år sedan. Jag trivs otroligt bra i Milano. Man skulle kunna säga att Italien är en förbättrad variant av Sverige, för vi har fortfarande olika årstider (i alla fall här i Milano) där vintrarna är kalla och somrarna varma, men det blir ändå inte extremt kallt på vintern. December och januari är kallast, men det brukar vara runt fem plusgrader så det är en väldigt mild vinter.

Jag gillar helt enkelt allt med Italien. Det vackra landskapet, människorna, maten, kulturen, arkitekturen… Allt! Jag känner mig lyckligt lottad som får arbeta med något jag älskar, tillsammans med någon jag älskar och i en stad och ett land som jag älskar. Det vill jag dela med mig av, och det gör jag här i bloggen tillsammans med Philippe. Det blir mycket design, inredning och möbler, men också lite vardag. Hoppas att du gillar bloggen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *