Italiensk design när den är som bäst

Italien är kanske inte världens största tillverkare av bilar, men många av de bilar som tillverkas där håller mycket hög klass. Men det är inte främst när det gäller kvalitet och prestanda som italienska bilar är berömda (även om det givetvis är ett viktigt skäl), utan det faktum att de tillhör de absolut snyggaste bilarna någonsin. Den italienska känslan för design är något som märks inom många områden, men den är kanske som allra tydligast när det kommer till bilar. Lamborghini, Alfa Romeo och Ferrari har alla tillverkat flera bilar som slåss om titeln ”världens snyggaste bil någonsin”. På nästan alla listor över världens vackraste bilar så kommer det att finnas oproportionerligt många bilar från Italien.
lambo2
Att det rör sig om exklusiva bilar är det ingen tvekan om. Ferrari är ett av världens mest kända bilmärken och har existerat sedan 1947, men den totala försäljningen sedan dess ligger på kanske 150,000 bilar totalt. Det är betydligt mindre än flera av de andra biltillverkarna säljer på bara ett år, och visar tydligt vilken marknad man riktar in sig på. Flera av deras bilar har också tillverkats i ytterst begränsade upplagor, som Ferrari Enzo, och där köparna måste godkännas av företaget och förbinda sig att inte sälja bilen i fråga.

Även om de flesta av oss nog aldrig kommer att kunna köpa en Ferrari, så kommer dessa lyxbilar oss ändå till godo. Ferraris influens på bilindustrin, både vad gäller teknik och design, är enorm. Utan Ferrari skulle moderna bilar se bra mycket tråkigare ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *